Producenci
Promocje
Mydło słoneczko kokosowe z miodem
Mydło słoneczko kokosowe z miodem
15,60 zł 8,99 zł
szt.
Mydło naturalne dyniowe z węglem aktywnym małe 120g
Mydło naturalne dyniowe z węglem aktywnym małe 120g
16,00 zł 12,90 zł
szt.
Mydło słoneczko miód z cynamonem
Mydło słoneczko miód z cynamonem
15,60 zł 8,99 zł
szt.
Mydło dyniowe z węglem aktywnym małe 120g
Mydło dyniowe z węglem aktywnym małe 120g
18,00 zł 14,90 zł
szt.
 Rozluźniająca Stawy Świeca do Masażu
Rozluźniająca Stawy Świeca do Masażu
54,90 zł 49,00 zł
szt.

Mydło dyniowe z węglem aktywnym małe 120g

IMG_9579.jpg
  • promocja
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 14,90 zł 18,00 zł 14.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

                                               

                  Mydło dynia z węglem aktywnym

 Właściwosci:

Mydło dla skóry trądzikowej,atopowej,bakteriobójcze,opóźnia i wspomaga proces starzenia, regeneruje skórę, doskonale nawilża, łagodzi zmiany zapalne na skórze,
Waga produktu 120g
Właściwości składników mydła:
- Olej kokosowy praktycznie nie jełczeje i z tego względu jest olejem o bardzo wysokiej trwałości,
nie ulegającym psuciu. Najnowsze badania wskazują, że olej kokosowy jest skutecznym remedium
w próchnicy zębów. Jest to wynikiem działania antybakteryjnego kwasu laurowego (laurynowego).
Kwas laurowy niszczy również wiele rodzajów wirusów (HIV, opryszczka, odra i inne) a także
pasożytnicze pierwotniaki i grzyby.
Na bazie oleju kokosowego mogą być tworzone kremy, maści,o działaniu przeciwbakteryjnym,
przeciwgrzybiczym balsamy, olejki do ciała i włosów mydła do ciała i do włosów. Innym powodem
częstego stosowania oleju kokosowego do pielęgnacji skóry są jego właściwości nawilżające,
ochronne i gojące. Olej kokosowy dobrze się wchłania, odblokowuje pory, pomaga zredukować
zmarszczki, zwiotczenie skóry, wzmacnia, wygładza i poprawia elastyczność skóry. Stosowany jest
zapobiegawczo w cellulicie i rozstępach. Używany jest także do pielęgnacji biustu, szczególnie w
okresie karmienia piersią.
- Olej rycynowy pozyskiwany jest z rącznika pospolitego (ricinus communis) zwanego
rycynusem w procesie wytłaczania na zimno jąder nasiennych. Surowy olej poddawany jest
następnie procesowi oczyszczenia poprzez wygotowanie z wodą.Olej ma postać gęstej, jasnej
cieczy. Bogaty w kwasy tłuszczowe, posiada wygładzające i zmiękczające właściwości. Jest
humektantem, poprawia nawilżenie skóry. Olej ceniony za swoje właściwości ochronne w stosunku
do naskórka, a w szczególności włosów. Wykazuje wysokie powinowactwo do keratyny. Pobudza
do wzrostu cebulki włosów i rzęs. Uelastycznia je, sprawia, że stają się mocniejsze, mniej wypadają
i ładnie się błyszczą. Olej rycynowy działa jako bariera ochronna skóry, chroni ją przed
szkodliwymi warunkami zewnętrznymi. Olej rycynowy jest również używany w masażu,
aromaterapii, w produkcji preparatów do pielęgnacji włosów.
- Olej słonecznikowy Wyciągi i odwary z kwiatów stosowane wewnętrznie obniżają gorączkę,
poprawiają procesy trawienia i przyswajania pokarmów. Natomiast używane zewnętrznie działają
synergistycznie do arniki. Stosuje się je na wybroczyny, stłuczenia, krwiaki, obrzęki, jak również w
zapaleniu skóry, trądziku i świądzie.
Nasiona słonecznika zawierają ok. 30% tłuszczu i otrzymuje się z nich olej. Olej ten ma
właściwości korzystne dla zdrowia, bogaty jest w glicerydy nienasyconych kwasów tłuszczowych i
podobnie jak olej lniany . Jest bardzo bogaty w witaminę E, głównie alfa-tokoferol, zawiera także
witaminy A, D, K, fosfolipidy, fitosterole i związki fenolowe.
Olej słonecznikowy wyróżnia się wyższą zawartością witamin, w tym witaminy E. Ponadto
zawiera ok. 1% fosfolipidów, z czego połowę stanowi lecytyna. Fosfolipidy wiążą wodę i
poprawiają nawilżenie skóry. Cenna jest również obecność steroli, związków, które występują także
w ludzkiej skórze i są niezbędne do jej prawidłowego funkcjonowania. Obecne w oleju
nierafinowanym związki fenolowe są przeciwutleniaczami i chronią skórę przed wolnymi
rodnikami. Ma charakter witaminy F, ma właściwości nawilżające i wygładzające. Ma lekką
konsystencję, łatwo się wchłania przez skórę i nie zatyka porów. Doskonale poprawia właściwości
barierowe skóry i zmniejsza ryzyko zakażeń. Zostało to potwierdzone w badaniu, które zostało
przeprowadzone na noworodkach z niską wagą urodzeniową.
-Olej rzepakowy Jest on cennym źródłem witaminy E nazywanej witaminą życia i młodości,
polifenoli o silnych właściwościach przeciwutleniających, prowitaminy A oraz hamujących procesy
starzenia niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych.ym eliksirem młodości. Obecne w
oleju rzepakowym polifenole charakteryzują się silnymi właściwościami przeciwutleniającymi.
Polifenole jako antyoksydanty mogą oddziaływać na bardzo różne sposoby, między innymi
poprzez: bezpośrednią reakcję z wolnymi rodnikami czy ich neutralizowanie. Ponadto mogą one
wzmagać działanie innych antyoksydantów. Wszystkie te cechy pomagają opóźniać procesy
starzenia.
Prowitamina A pomaga dbać o piękny wygląd skóry, włosów i paznokci. Beta-karoten wpływa
także na koloryt skóry, a jako prekursor witaminy A przyspiesza odnowę tkanek i pozwala utrzymać
prawidłowy stan skóry.
Ważne dla urody są też niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT obecne w dużej ilości w
oleju rzepakowym. Kwasy te pomagają normalizować międzykomórkowe warstwy lipidowe i
poprawiają funkcjonowanie bariery ochronnej naskórka, przeciwdziałają utracie wody i hamują
procesy starzenia skóry.
- Masło shea nilotica pozyskiwane jest z rzadkiej odmiany drzewa masłowego (Butyrospermum
Parkii) pochodzącego ze Wschodniej Afryki. W przeciwieństwie do typowego masła shea zawiera
więcej kwasu oleinowego a mniej stearynowego. Ma również większą ilość substancji
niezmydlanych, które wykazują się szerokim spektrum działania biologicznego. Ma większą
wartość odżywczą i przyjemniejszy zapach niż zwykłe masło shea. W temperaturze pokojowej jest
też bardziej miękkie, kremowe, ma puszystą teksturę, łatwo się rozsmarowuje i łatwiej jest
absorbowane przez skórę i włosy. Więc idealnie nadaje się nawet do stosowania w czystej, surowej
postaci, bez jakiegokolwiek przetworzenia. Organiczne masło shea odmiany nilotica jest wysoce
odżywczym składnikiem, który jest bardzo skuteczny w terapii suchej i popękanej skóry, egzemy,
łuszczycy, oparzeń słonecznych i skóry uszkodzonej przez słońce. Nawilża skórę i pozwala jej
zachować elastyczność. Pomaga zwalczać oznaki starzenia i może zmniejszyć rozstępy. Nawilża
usta i leczy łamliwe, zniszczone włosy. Ma działanie ochronne, zapobiega zmianom
degeneracyjnym komórek skóry. Posiada właściwości przeciwzapalne, pomaga zmniejszyć obrzęki
i łagodzić ból mięśni.
masło Shea jest wyśmienitym naturalnym kosmetykiem do codziennej, rutynowej pielęgnacji
urody. Naturalny balsam, który może być stosowany kilka razy dziennie, kiedy tylko zajdzie taka
potrzeba.
- Olej z orzechów makadamia:swoją wyjątkowość zawdzięcza bardzo wysokiej zawartości kwasu
oleopalmitynowego ( omega 7). Jedynym olejem, który pod tym względem może równać z
olejem z makadamii jest tylko olej rokitnikowy. Kwas oleopalmitynowy dawniej otrzymywany był
z tłuszczu wielorybów, dziś jednak dla osób wrażliwych ekologicznie i chcących uratować te piękne
ssaki dla przyszłych pokoleń jest to nie do przyjęcia.
Kwas oleopalmitynowy występuje naturalnie w ludzkiej skórze i jest bardzo skutecznym
przeciwutleniaczem, ważnym dla młodego wyglądu, kondycji i zdrowia skóry. Działa
antybakteryjnie chroniąc skórę przed infekcjami, leczniczo, wspomaga regenerację komórek, chroni
przed szkodliwym działaniem promieniowania UV, utrzymuje nawilżenie i elastyczność skóry. Z
wiekiem produkcja kwasu oleopalmitynowego maleje. Ale jego niedobory można uzupełnić
stosując na przykład olej z makadamii.
Olej jest również bogatym źródłem skwalenu, naturalnego przeciwutleniacza, który jest
składnikiem warstwy lipidowej ludzkiej skóry. Zawiera także znaczne ilości tokotrienolu, jednej z
form witaminy E. Substancja ta jest dużo silniejszym antyutleniaczem i dużo lepiej chroni komórki
przed wolnymi rodnikami niż tokoferol, podstawowa forma witaminy E. Ostatnie badania pokazują
również, że tokotrienol może okazać się skutecznym lekiem w leczeniu nowotworów, ponieważ
podawany chorym powodował zmniejszanie się guzów.
Olej z makadamii ma doskonałe właściwości lecznicze i regeneracyjne, dlatego jest z
powodzeniem stosowany w przypadku blizn, oparzeń słonecznych, podrażnień, wyprysku,
łuszczycy i drobnych ran. W pielęgnacji skóry jest często podstawą dla produktów
przeciwstarzeniowych i przeciwzmarszczkowych. Jest to jeden z najlepszych olejów do masażu,
aromaterapii i zabiegów spa.
- Wosk pszczeli: ma za zadanie uelastyczniać i zmiękczać skórę oraz ją natłuszczać dzięki temu
zapobiega wysuszaniu skóry, pełni funkcję ochronną i nie pozwala na utratę wody przez naskórek.
- dynia: zawiera przeciwutleniacze, posiadają witaminę E regulując proces nawadniania skóry,
zapobiega stanom zapalnym skóry, działa oczyszczająco na skórę, idealne do skóry narażonej na
trądzik, nawilża i zapobiega przesuszaniu się skóry, wygładza i uelastycznia skórę, opóźnia proces
starzenia się skóry.
- Węgiel aktywny: jest odpowiedni do pielęgnacji cer tłustych i trądzikowych, dobrze sobie radzi z
przyciąganiem i wchłanianiem toksyn oraz zrogowaciałego naskórka, działa antybakteryjnie,
przeciwzapalnie, rozjaśniająco i kojąco. Łagodzi zmiany zapalne na skórze, oczyszcza ją i
odświeża, jest łagodny dla skóry, nie powoduje podrażnień i nie narusza jej bariery ochronne.
- olejek mango: jest aromatyczny i antyseptyczny.
Jeżeli masz suchą, wrażliwą skórę, jesteś kobietą w ciąży lub cenisz sobie dobrą jakość produktów,
to nasz asortyment jest jak najbardziej dla Ciebie, jeśli masz choroby skórne, napisz doradzimy,
dobierzemy odpowiedni produkt do Twoich potrzeb.

INCI: Sodium Cocoate, Aqua, Sodium Castorate, Sodium Sunflowerate, Sodium Rapeseedate,Sodium Shea Butterate, Cucurbita Pepo, Sodium Macadamiate, Cera Alba, Charcoal Powder.

Skład: Oleje zmydlone: olej kokosowy, olej słonecznikowy, olej rzepakowy, olej z
orzechów makadamia, masło Shea, wosk pszczeli, płatki owsiane, dynia węgiel aktywny,
olejek mango
Każda partia mydła może różnić się wyglądem i kształtem, natomiast skład pozostaje
zawsze ten sam.

 

                                  

-Dom użytku zewnętrznego,nie stosować w razie uczulenia na jakikolwiek składnik,testowane dermatologicznie.
Masz więcej pytań ?
Napisz do nas
Lub odwiedź nas na:
Facebook
Instagram

Opinie o produkcie (4)

19 października 2019

Pani w sklepie stacjonarnym w Salonie Urody Justine poleciła mi je do mojej trądzikowej skóry,jest super polecam.

22 października 2019

Super mydełko,polecam.

23 października 2019

Bardzo dobry produkt,polecam.

26 stycznia 2020

Swietne mydełko,używam 2 miesiące i żegnam się z trądzikiem.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl