Mydło naturalne toaletowe kokosowe z miodem 150g

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 15,60 zł 15.60
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

                                             

Naturalne mydło toaletowe kokos z miodem 150g

 

Mydło dla każdego typu skóry, wspomaga leczenie zmian skórnych oraz poparzeń słonecznych, podrażnień, obtarć, regeneruje skórę, intensywnie nawilża, pomaga opóźnić procesy starzenia skóry. 

 

Skład:

Oleje zmydlone: olej kokosowy, olej rycynowy, olej słonecznikowy, olej rzepakowy, masło shea, olej z orzechów makadamia, wosk pszczeli, miód pszczeli, wiórki kokosowe. 

 

Waga jednej sztuki 0,60g +/-0,10g 

Waga produktu 150-160g

 


Szczegółowe właściwości wykorzystanych składników:

                                                                         

Produkty produkowane przez nas, są starannie przygotowywane pod wymogi naszych klientów. Staramy się dobierać produkty oraz proporcje aby uzyskać odpowiedni efekt działania. Nasze produkty nie zawierają emulgatorów, konserwantów, SLES, SLS, PEG, oleju palmowego i sztucznych barwników.

 

  •  Olej kokosowy - praktycznie nie jełczeje i z tego względu jest olejem o bardzo wysokiej trwałości, nie ulegającym psuciu. Najnowsze badania wskazują, że olej kokosowy jest skutecznym remedium w próchnicy zębów. Jest to wynikiem działania antybakteryjnego kwasu laurowego (laurynowego). Kwas laurowy niszczy również wiele rodzajów wirusów (HIV, opryszczka, odra i inne) a także pasożytnicze pierwotniaki i grzyby. Na bazie oleju kokosowego mogą być tworzone kremy, maści, o działaniu przeciw bakteryjnym, przeciwgrzybiczym balsamy, olejki do ciała i włosów mydła do ciała i do włosów. Innym powodem częstego stosowania oleju kokosowego do pielęgnacji skóry są jego właściwości nawilżające, ochronne i gojące. Olej kokosowy dobrze się wchłania, odblokowuje pory, pomaga zredukować zmarszczki, zwiotczenie skóry, wzmacnia, wygładza i poprawia elastyczność skóry. Stosowany jest zapobiegawczo
    w cellulicie i rozstępach. Używany jest także do pielęgnacji biustu, szczególnie w okresie karmienia piersią.

 

  • Olej rycynowy - pozyskiwany jest z rącznika pospolitego (ricinus communis) zwanego rycynusem w procesie wytłaczania na zimno jąder nasiennych. Surowy olej poddawany jest następnie procesowi oczyszczenia poprzez wygotowanie z wodą. Olej ma postać gęstej, jasnej cieczy. Bogaty w kwasy tłuszczowe, posiada wygładzające i zmiękczające właściwości. Jest humektantem, poprawia nawilżenie skóry. Olej ceniony za swoje właściwości ochronne w stosunku do naskórka, a w szczególności włosów. Wykazuje wysokie powinowactwo do keratyny. Pobudza do wzrostu cebulki włosów i rzęs. Uelastycznia je, sprawia, że stają się mocniejsze, mniej wypadają i ładnie się błyszczą. Olej rycynowy działa jako bariera ochronna skóry, chroni ją przed szkodliwymi warunkami zewnętrznymi. Olej rycynowy jest również używany w masażu, aromaterapii, w produkcji preparatów do pielęgnacji włosów.

 

  • Olej słonecznikowy Wyciągi i odwary z kwiatów stosowane wewnętrznie obniżają gorączkę, poprawiają procesy trawienia i przyswajania pokarmów. Natomiast używane zewnętrznie działają synergistycznie do arniki. Stosuje się je na wybroczyny, stłuczenia, krwiaki, obrzęki, jak również w zapaleniu skóry, trądziku i świądzie. Nasiona słonecznika zawierają ok. 30% tłuszczu i otrzymuje się z nich olej. Olej ten ma właściwości korzystne dla zdrowia, bogaty jest w glicerydy nienasyconych kwasów tłuszczowych i podobnie jak olej lniany . Jest bardzo bogaty w witaminę E, głównie alfatokoferol, zawiera także witaminy A, D, K, fosfolipidy, fitosterole i związki fenolowe.
    Olej słonecznikowy wyróżnia się wyższą zawartością witamin, w tym witaminy E. Ponadto zawiera ok. 1% fosfolipidów, z czego połowę stanowi lecytyna. Fosfolipidy wiążą wodę i poprawiają nawilżenie skóry. Cenna jest również obecność steroli, związków, które występują także w ludzkiej skórze i są niezbędne do jej prawidłowego funkcjonowania. Obecne w oleju nierafinowanym związki fenolowe są przeciwutleniaczami i chronią skórę przed wolnymi rodnikami. Ma charakter witaminy F, ma właściwości nawilżające i wygładzające. Ma lekką konsystencję, łatwo się wchłania przez skórę i nie zatyka porów. Doskonale poprawia właściwości barierowe skóry i zmniejsza ryzyko zakażeń. Zostało to potwierdzone w badaniu, które zostało przeprowadzone na noworodkach z niską wagą
    urodzeniową.

 

  • Olej rzepakowy - jest on cennym źródłem witaminy E nazywanej witaminą życia i młodości, polifenoli o silnych właściwościach przeciwutleniających, prowitaminy A oraz hamujących procesy starzenia niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych.Jest tak zwanym eliksirem młodości. Obecne w oleju rzepakowym polifenole charakteryzują się silnymi właściwościami przeciwutleniającymi. Polifenole jako antyoksydanty mogą oddziaływać na bardzo różne sposoby, między innymi poprzez: bezpośrednią reakcję z wolnymi rodnikami czy ich neutralizowanie. Ponadto mogą one wzmagać działanie innych antyoksydantów. Wszystkie te cechy pomagają opóźniać procesy starzenia. Prowitamina A pomaga dbać o piękny wygląd skóry, włosów i paznokci. Beta-karoten wpływa także na koloryt skóry, a jako prekursor witaminy A przyspiesza odnowę tkanek i pozwala utrzymać prawidłowy stan skóry. Ważne dla urody są też niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT obecne w dużej ilości w oleju rzepakowym. Kwasy te pomagają normalizować międzykomórkowe warstwy lipidowe i poprawiają funkcjonowanie bariery ochronnej naskórka, przeciwdziałają utracie wody i hamują procesy starzenia skóry.

 

  • Masło shea - nilotica pozyskiwane jest z rzadkiej odmiany drzewa masłowego (Butyrospermum Parkii) pochodzącego ze Wschodniej Afryki. W przeciwieństwie do typowego masła shea zawiera więcej kwasu oleinowego a mniej stearynowego. Ma również większą ilość substancji niezmydlanych, które wykazują się szerokim spektrum działania biologicznego. Ma większą wartość odżywczą i przyjemniejszy zapach niż zwykłe masło shea. W temperaturze pokojowej jest też bardziej miękkie, kremowe, ma puszystą teksturę, łatwo się rozsmarowuje i łatwiej jest absorbowane przez skórę i włosy. Więc idealnie nadaje się nawet do stosowania w czystej, surowej postaci, bez jakiegokolwiek przetworzenia. Organiczne masło shea odmiany nilotica jest wysoce odżywczym składnikiem, który jest bardzo skuteczny w terapii suchej i popękanej skóry, egzemy, łuszczycy, oparzeń słonecznych i skóry uszkodzonej przez słońce. Nawilża skórę i pozwala jej zachować elastyczność. Pomaga zwalczać oznaki starzenia i może zmniejszyć rozstępy. Nawilża usta i leczy łamliwe, zniszczone włosy. Ma działanie ochronne, zapobiega zmianom degeneracyjnym komórek skóry. Posiada właściwości przeciwzapalne, pomaga zmniejszyć obrzęki i łagodzić ból mięśni. Masło Shea jest wyśmienitym naturalnym kosmetykiem do codziennej, rutynowej pielęgnacji urody. Naturalny balsam, który może być stosowany kilka razy dziennie, kiedy tylko zajdzie taka potrzeba.

 

  • Olej z orzechów makadamia - swoją wyjątkowość zawdzięcza bardzo wysokiej zawartości kwasu oleopalmitynowego ( omega 7). Jedynym olejem, który pod tym względem może równać z olejem z makadamii jest tylko olej rokitnikowy. Kwas oleopalmitynowy dawniej otrzymywany był z tłuszczu wielorybów, dziś jednak dla osób wrażliwych ekologicznie i chcących uratować te piękne ssaki dla przyszłych pokoleń jest to nie do przyjęcia. Kwas oleopalmitynowy występuje naturalnie w ludzkiej skórze i jest bardzo skutecznym  przeciwutleniaczem, ważnym dla młodego wyglądu, kondycji i zdrowia skóry. Działa antybakteryjnie chroniąc skórę przed infekcjami, leczniczo, wspomaga regenerację komórek, chroni przed szkodliwym działaniem promieniowania UV, utrzymuje nawilżenie i elastyczność skóry. Z wiekiem produkcja kwasu oleopalmitynowego maleje. Ale jego niedobory można uzupełnić stosując na przykład olej z makadamii. Olej jest również bogatym źródłem skwalenu, naturalnego przeciwutleniacza, który jest składnikiem warstwy lipidowej ludzkiej skóry. Zawiera także znaczne ilości tokotrienolu, jednej z form witaminy E. Substancja ta jest dużo silniejszym antyutleniaczem i dużo lepiej chroni komórki przed wolnymi rodnikami niż tokoferol, podstawowa forma witaminy E. Ostatnie badania pokazują również, że tokotrienol może okazać się skutecznym lekiem w leczeniu nowotworów, ponieważ podawany chorym powodował zmniejszanie się guzów.
    Olej z makadamii ma doskonałe właściwości lecznicze i regeneracyjne, dlatego jest z powodzeniem stosowany w przypadku blizn, oparzeń słonecznych, podrażnień, wyprysku, łuszczycy i drobnych ran. W pielęgnacji skóry jest często podstawą dla produktów przeciw starzeniowych i przeciwzmarszczkowych. Jest to jeden z najlepszych olejów do masażu, aromaterapii i zabiegów spa.

 

  • Wosk pszczeli - ma za zadanie uelastyczniać i zmiękczać skórę oraz ją natłuszczać dzięki temu zapobiega wysuszaniu skóry, pełni funkcję ochronną i nie pozwala na utratę wody przez naskórek

 

  • Miód pszczeli - przyspiesza gojenie ran, zapobiega powstawaniu bliznowców, ma działanie bakteriobójcze, wspomaga leczenie zmian skórnych: krostek, pryszczy, przeznaczony jest dla wszystkich typów cery, idealny na popękane usta i pięty. Ponadto zawiera duże ilości mikroelementów: potas, chlor, fosfor, magnez, wapń, żelazo, molibden, mangan i kobalt oraz witaminy: A, B1, B2, B6, B12, C, kwas foliowy, pantotenowy i biotynę.

 

  • Wiórki kokosowe - nawilżają skórę, rozjaśniają cienie pod oczami, opóźniają proces starzenia się skóry, leczą poparzenia słoneczne, odżywiają włosy.

 

INCI: Sodium Cocoate, Aqua, Sodium Castorate, Sodium Sunflowerate, Sodium Rapeseedate, Sodium Shea Butterate, Sodium Macadamiate, Cera Alba, Mel Extract, Cocos Nucifera Fruit, Parfum.

 

Do użytku zewnętrznego, nie stosować przy uczuleniu na jakikolwiek składnik, testowane dermatologicznie.
Każda partia mydła może różnić się wyglądem i kształtem, natomiast skład pozostaje zawsze ten sam.

 

Opinie o produkcie (2)

18 października 2019

Po prostu cudowne polecam

22 października 2019

Genialne mydełko dla dzieci.Polecam zawiera miód i wosk pszczeli dla moich pociech rewelacja.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl